Ostati svoj

04 Maj, 2011

Prvi Maj dos`o i pro`so.

Živeti slobodno — Autor herbi @ 17:04

 

   Ovih dana na različitim televizijama prikazane su ankete građana svih uzrasta i doba u kojima su odgovarali na pitanje "Šta za vas predstavlja 1.Maj?".To i mene navede da razmislim.

Šta za mene predstavlja1.Maj?

Znam teoretski šta je i šta obeležava,slavi se kao praznik rada bla bla bla...Teoriju svi znamo.Nego za mene lično šta predstavlja.Kad sam bila mlađa predstavljao je dan kada se celo društvo okupi,roštilja,druži u prirodi.Mesto na kom će se slaviti tražilo se danima unapred i rezervisalo,kako nemam pojma ali znam da se rezervisalo.

Danas kada bih trebala da budem zaposleni drug član ove naše otkačene države ovaj dan bih trebala da slavim sa još više entuzijazma!Ne lezi vraže al nije tako! Eto na primer,uopšte mu se nisam obradovala,ali ni malo.Nisam zaposlena pa nemam za šta ni da slavim praznik rada.Vreme je bilo više zimsko ili jesenje nego proletnje.Još jedan razlog da mu se neradujem.U lučaju da sam na primer želela da ga provedem negde napolju odmah sam odustala od ideje.

Tako sam 1.Maj provela razmišljajući da li ga i dalje treba slaviti ovde u Srbiji? I to slaviti ga 3 dana!Zašto se slavi 3 dana? Pa većina zaposlenih nije ni za Uskrs ili Božić imala toliko slobodnih dana!

Da ne govorim o tome da nema više onog slavnog 3x8,nema više 8 sati za odmor,privatan život ili bilo šta drugo što se ne odnosi na posao.Nema više 8 sati za posao,danas onaj koji ima sreću da radi radi bre 100 sati dnevno samo da zadrži taj posao!I šta će,ja ih uopšte ne osuđujem!Neka rade ljudi kad mogu da rade,šta više zavidim im.

A mi slavimo,sve se samo roštilji prikazuju po snimcima na TVu.Pa još kad sam videla naslov "Prijatelji skupili pare da bi gozba bila bogatija" ih bre... Pa to se oduvek tako radilo,nego sad svi hoće da nam pokažu ili da smo složniji nego pre u ovoj nemaštini ili hoće da nas ponize onako do kraja pa da kažu eto jadu,bedo i sirotinjo nemate ni za 1.Maj!

U svakom slučaju u mom razmišljanju proš`o 1.Maj.

 

A i ja samo našla o nekim teškim temama da pišem.

Obećavam neću više... a ni manje! 


Komentari

  1. ...nažalost...

    Autor sanjarenja56 — 05 Maj 2011, 19:13

  2. I meni... mislim da svi postajemo svesni sto je bilo vratiti se nece...

    Autor herbi — 05 Maj 2011, 11:22

  3. Danas ne predstavlja ono što je nekad predstavljao, i žao mi je što mnogi neće nikad osetiti ono što je Prvi maj bio....

    Autor sanjarenja56 — 04 Maj 2011, 21:42


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs