Ostati svoj

Demant tekstu Opštine Titel koji je izašao u štampanom izdanju "Mreža gradova i opština za sve"

Živeti slobodno — Autor herbi @ 16:29

   

 

Ovim putem vam se obraćamo sa saopštenjem vezanim za Izgradnju rampe za osobe sa invaliditetom,stare i majke sa bebama koje koriste kolica,koja je na NAŠU inicijativu napravljena na ulasku u zgradu "Pošte" u Titelu u Zmaj Jovinoj ulici.
U utorak 22.03.2011. smo održali predavanje u saradnji sa Centrom Živeti uspravno,ovim putem je u naše ruke došlo izdanje koje se naziva "Mreža gradova u opština za sve".U ovom izdanju se kod Titela navodi sledeće :
"Do sadašnje aktivnosti na povećanju pristupačnosti (indirektne i direktne) u Opštini Titel odnosile su se na :
.....
- Postavljanje kose rampe na ulazu u zgradu Pošte u Titelu
- Uključivanje lokalnih udruženja osoba sa invaliditetom u proces izrade strategije razvoja opštine Titel....."

Ovim putem želimo da se obratimo svima i da demantujemo navedeno.
Razlozi za to su sledeći :

1. Pokretanje kampanje oko pravljenja rampe na ulasku u Poštu u Titelu je pokrenulo naše udruženje a ne Opština Titel,kako stoji u navedenom.Predsednik našeg udruženja je pokrenuo ovu kampanju u direktnom kontaktu sa Direktoromradne jedinice poštanskog saobraćaja Novi Sad gospodinom Jokanić Draganom na adresi Narodnog Heroja 2.
Gospodin Dragan nam je izašao u susret i uspeli smo da realizujemo projekat.Troškovii izrade rampe je snosila Pošta,idejni projekat i sve ostale radove je uradila Pošta Novi Sad,predsednik udruženja je poslao zahtev za izradu rampe i bio prisutan prilikom izrade rampe. 

2.Druga rampa koja je uradjena prilikom ove naše akcije je rampa u Policijskoj stanici na službenom ulazu koji je urađen o trošku MUPa,na zahtev našeg predsednika,dogovor o ovom projektu je postignut u razgovoru sa Šipka Mirolsavom tadašnjim komandirom Policijske Stanice.

3. Saradnja odnosno uključivanje lokalnih udruženja osoba sa invaliditetom u proces izrade strategije opštine Titel nije postojala.S obzirom da je u periodu kada se navodi da je razvijana data strategija na teritoriji opštine Titel nije postojalo ni jedno drugo udruženje osim našeg.
Mi smo u nekoliko navrata pokušavali da stupimo u kontakt sa predstvanicima Opštine Titel,međutim sve je ostalo na tome da nije došlo do bilo kakvih povratnih informacija od strane predstavnika Opštine.Ne želimo da se lažno koriste podaci vezani za naše udruženje te se ovim putem obraćamo svim građanima da bi smo navode u napred pomenutom štampanom materijalu demantovali.
Ovim putem zahtevamo od predstavnika Opštine Titel da nam se javno izvinu i promene izjavu koja stoji u štampanom materijalu Centra Živeti Uspravno.

Takođe stojimo na raspolaganju svima koji žele da saznaju više informacija iz prve ruke o napred navedenom događaju.

Zahvaljujemo se svima na razumevanju  


Powered by blog.rs